Over Studio-K

Studio K. is de jongerenafdeling van De Karel van Mander-Ghesellen uit Meulebeke.

De voorstellingen worden gespeeld door jongeren maar zijn gericht op een ruim publiek van jong en oud. We spelen meestal in de periode april – mei.

Zit je minstens in het tweede middelbaar en ben je maximum 21 jaar, heb je ook zin in theater?

Neem dan contact op via studio.k.meulebeke@gmail.com

Het meisje met de gele ster

Het meisje met de gele ster

‘Het meisje met de gele ster’ is een aangrijpend verhaal dat zich afspeelt tijdens WOII en gebaseerd is op waargebeurde feiten.

Net voor haar ouders gedeporteerd worden door de nazi’s, brengt een verzetsman hun dochter Sarah Czajkowska naar een onderduikplaats in een klooster. Daar blijken nog andere Joodse meisjes, maar ook Vlaamse weeskinderen ondergebracht te zijn door het verzet.

Ondanks de moedige bekommernis van zuster directrice en haar gemeenschap, is het verblijf in het klooster allerminst aangenaam.

De afzondering, angst en honger wegen zwaar op de verborgen kinderen. Ook de cultuurverschillen tussen beide groepen brengen aanvankelijk wrijvingen met zich mee.

Gelukkig zorgt hun jeugdige spontaniteit en naïviteit voor dat sprankje hoop om te volharden en te blijven geloven in een toekomst. Al is de veilige geborgenheid van hun onderduikadres geen absolute zekerheid.Sarah is immers totaal onwetend over de heimelijke acties van haar broer Ethan …

Waar :
Zaal Ter Deeve - Meulebeke
Wanneer :
VR 12 april 20u (deuren 18u)
ZA 13 april om 20u (deuren 18u)
ZO 14 april om 16u (deuren 14u)
Tekst :
Dirk Callens
Regie :
Christophe Courtens
Spelers :
Alyssa Debommarez, Arthur Delecluyse, Janne Himpe, Jelle Craeynest, Julie Declercq, Lente Maenhout, Lies Vanhaesebroeck, Lune Dewulf, Martje Bekaert, Nina Dewulf, Noor Decorte, Qiëlle De Wielemaeker en Renée Quintyn, Katelijne Vervaeke, Luc Masschelein, Ann Verbeke, Kürt Lisabeth en Geert Tallieu.
Prijs :
10 euro
Bestel hier uw tickets